Edulliset halpalentoyhtiöt

 Joku tässä ei stemmaa. Taksimatkani Tampereen rautatieasemalta lentokentälle maksoin enemmän kuin lentoni Tampereelta Frankfurtiin. Kumpi huijaa?
Lue lisää

 

Vuoden parhaat kohteet

Matkailusivu listasi vuoden 2010 Euroopan mielenkiintoisimmat matkailukohteet. Tehtävä oli vaikea, sillä voiko edes virolaisen Kihnu-saaren omaleimaista kulttuuria verrata maailman suosituimpaan matkakohteeseen Pariisiin?
Lue lisää


Massaturismista kestävään 

matkailuun

Olen suositussa Espanjan lomakohteessa Costa del Solilla. Luen matkanjärjestäjän antamaa kohdeopasta. Vihkonen opastaa asiakkaitaan kestävää matkailuun.
Lue lisää

 


Tippaamisen sietämätön 


vaikeus


Kuulostaako tutulta? Olet juuri saapunut vieraaseen maahan. Ensin lentokentältä taksilla hotelliin. Kirjautuminen ja matkalaukkujen kanssa hotellihuoneeseen.
Lue lisää
  


Omatoimimatkailija menee 

minne mielii

Osa matkaa sinne, minne nenä näyttää. Eräs motoristi laittoi oikean taskuun 1000 euroa ja vasempaan 1000 euroa. Kun oikean puoleinen tasku oli tyhjä, oli aika kääntyä takaisin.
Lue lisää
 

 

Lähde ryhmämatkalle

Miksi ahertaa opaskirjojen kimpussa, hakea epätoivoisesti yöpymispaikkaa, eksyä vieraassa kohteessa tai syödä huonossa ravintolassa? Räätälöidyllä ryhmämatkalla kaikki on vaivatonta ja turvallista.
Lue lisää


Pikkurahalla maailmalle

Ulkomaille suuntautuvaan matkaan ei aina tarvita suuria rahasummia. Vieraaseen kulttuuriin ja uusiin ihmisiin voi tutustua osallistumalla vapaaehtoistoimintaan.
Lue lisää

 

Nauti kahviloiden tunnelmasta

Suomalaiset ovat kahvin suurkuluttajia, mutta olemme huonoja kahviloissa kävijöitä. Paitsi tietysti lomamatkoillamme ulkomailla. Mikä onkaan mukavampaa kuin lorvia kahvikupposen ääressä ja katsella ohikulkijoita. 
Lue lisää


Seniorit matkalla 

Nyky-eläkeläinen ei ole vanhus, vaan aktiivinen ja tiedonhaluinen. Korkea ikä ei estä matkailua, kunhan ottaa huomioon tärkeitä tekijöitä jo matkaa suunniteltaessa. Lapset maailmalla ja asuntolaina maksettu.
Lue lisää

 

Kapsäkki kadoksissa!

Matkalaukkua hihnan vieressä turhaan odottavaa matkustajaa ei lohduta tieto, että vain harva kapsäkki katoaa lopullisesti. Laukun väliaikainen katoaminen lennon aikana on yleistynyt.
Lue lisää

Rutto autioitti kaupungit

 

Rutto oli Jumalan lähettämä rangaistus. Vain rukous auttoi selviytymään siitä. Parasta oli kuitenkin paeta kaupungista. Ruton iskiessä kaupunki autioitui, kun väki pakeni kauhun vallassa maaseudulle.
Lue lisää

 

Eurooppalaisten arvojen 

rajamailla

Eräs katolisen kirkon epäkohtiin suivaantunut munkki naulasi teesinsä Wittenbergin kirkon puiseen oveen. Eipä tainnut Martti-tohtori aavistaa millaiset seuraukset hänen uusilla opillisilla ajatuksillaan tulisi olemaan.
Lue lisää

Kaukomatkailijan 

terveysriskit


Etelä-Amerikan matkani lähestyy. Tiedossa on useamman viikon oleskelu kosteassa Amazonian sademetsässä ja vähähappisessa vuoristo-olosuhteissa.
Lue lisää

 

Turvallista matkaa!

 Riski joutua matkallaan suuren luonnonkatastrofin, poliittisen selkkauksen tai harvinaisen sairauden uhriksi on pieni, mutta mahdollinen.
Lue lisää


Provencessa pelataan petankia 

Pétanque, boules, bocce, boccia, bowls, boules lyonnaise, jeu provençal, vola, raffa…Suositulla pelillä on monta nimeä riippuen siitä missä maassa sitä pelataan.
Lue lisää

 

Härmänjätkät lomaretkeilyllä


Muistattehan chinchilla-turkkiin ja uimahousuihin pukeutuneen pitkätukkaisen matkailukeisari Kalevi Keihäsen.
Lue lisää


Euroopan parhaat 


huvipuistot


Jenkit panostavat huvipuistobisnekseen, mutta enää ei tarvitse mennä merta edemmäs karuselliin. Euroopan parhaat huvipuistot pärjäävät hyvin vertailussa amerikkalaisiin esikuviinsa.
Lue lisää

 

Euroopan parhaat minimaat

 
Olo on kuin Gulliverilla lilliputtimaassa. Madurodamissa Alankomaat on kutistettu. Iltahämyssä tuhansien lamppujen loistaessa tulppaanimaan pienin kaupunki on kiehtovimmillaan.
Lue lisää

 


Itämeren rantoja


Via Baltica ja Riianlahti. Viron ja Latvian AinaĆŸin raja-aseman jälkeen Via Baltica kulkee lähellä Riianlahden rantaa. Upeat hiekkakynnäät jäävät pohjoisesta päin tultaessa tien oikealle puolelle. Kapean mäntyä kasvavan rantakaistaleen takana avautuu kilometrejä pitkä hiekkaranta ja kaunis merimaisema. Hevosenkengän muotoinen Riianlahti tarjoaa pehmeää hiekkarantaa yli 200 kilometrin matkalle.

Lue lisää


 

Legendaarisimmat 


jalkapallostadionit


Jalkapallostadionit, -museot tai itse ottelut eivät ole vain futishullujen kiinnostuksen kohde. Jalkapalloseura voi olla enemmän kuin seura, yhteiskunnallinen instituutio, jonka huippupelaaja on Jumalasta seuraava.
Lue lisää


Masentavaa matkailua

 
Euroopan historian synkimmistä vuosista saa hyvän kuvan vierailemalla toisen maailmansodan aikaisilla keskitysleireillä. Ne ovat muistomerkkejä tapahtumista, joita ei saa unohtaa. Osa kävijöistä voi pahoin, mutta se on tarkoituskin.
Lue lisää

 

Tervehtiä voi 


koputtamallakin


Saksalainen on kotinurkissaan kohtelias ja ystävällinen. Mitä pienempi paikkakunta, sitä yleisemmin tervehditään tuntemattomiakin.
Lue lisää

Vanhan lumoissa

Kirpputorien ilmapiiri kiehtoo mielikuvitusta ja tyydyttää uteliaisuutta. Vanhan tavaran katseleminen ja hypisteleminen on jännittävää. Monet ostavat huumassa esineitä, joita tarvitsee vasta seuraavan muuton yhteydessä.
Lue lisää

 


Vältä hennatatuointia


Tatuointi on muotia, mutta aitoa tatuointia et saa katumuksen iskiessä pois kuin ihonsiirrolla. Ex-tyttöystävän nimi käsivarressa ei näytä hyvältä uuden rakastetun silmissä.
Lue lisää

 


Matkalaukkujen kehitys

on nopeaa


Nolottaa! Lentokentän matkatavarahihnalta erotan oman laukkuni helposti. Se on halpamarketin halpislaukku. Väitetään, että matkalaukku on myös käyttäjänsä identtinen jatke.
Lue lisää

 

Lähirinteet kutsuvat

Ylläs on ehkä ykkönen. Tai sitten Ruka. Päivät monoissa, illat tanssikengissä. Valkoisina hohtavat pöytäliinat, poronkäristystä, tuoretta Inarinjärven siikaa sekä riekkoa keittiömestarin tapaan. Näin siis kaukana Lapissa.
Lue lisää
 


Kiskot vievät pohjoiseen
 
”Yöjuna Rovaniemelle lähtee raiteelta yksi. Hyvää matkaa”. Makuuvaunussa matkustamisessa on aina jotain erityistä. On hämmentävää pujahtaa ensin peiton alle nukkumaan ja herätä seuraavana aamuna hyvin levänneenä satoja kilometrejä kaukana kotimaisemista.
Lue lisää

 

Matkailijan metro

 
Siinä missä vuonna 1982 valmistunut Helsingin metro on eräs Euroopan uusimmista, on Lontoon metro maailman vanhin maanalainen. Jälkimmäinen avattiin jo vuonna 1863. Lontoon metrosta tuli nopeasti esikuva muille. Metro mahdollistaa korkeimman matkustajakapasiteetin ja nopeimman tavan siirtyä paikasta toiseen. 
Lue lisääMystinen vuorovesi


Näkymä on mykistävä. Vaikka useimmilla meistä on vuorovedestä jonkinlainen ennakkokäsitys, on se todellisuudessa paikan päällä, etenkin ensikertaiselle, hämmentävä elämys. Tovi sitten rantaan ulottunut vesiraja pakenee kauas kilometrien päähän merelle.
Lue lisää

 

Maankohoaminen

muokkaa maisemaa


- Tuolla, missä kasvaa nyt rantalepikköä, opin pikkupoikana uimaan. Nyt samasta paikasta hakataan polttopuita, kertoo Göran Bylund, joka on konkreettisesti kokenut synnyinseudullaan maankohoamisen seuraukset.
Lue lisääKyllikki Saaren murha


Miksi se nuori tyttö murhattiin, kysyy 10-vuotias matkakumppanini Lauri. Samaa on moni muukin kysynyt. Motiivia ei ole saatu selville. Tuskin koskaan saadaankaan. Ehkä juuri sen ansiosta Kyllikki Saaren henkirikos on selvittämättömien murhien numero ykkönen.
Lue lisää

 

Alvar Aaalon Muuratsalo

Missä sijaitsee Alvar Aallon kesäviettopaikka, utelen vastaantulevalta paikalliselta asukkaalta. Kuuluisan arkkitehdin Muuratsalon kesäasunto on yhä yksityiskäytössä. Viitoitusta perille ei siis ole.
Lue lisää