Vältä hennatatuointia

Hotelli laskuttaa värjäytyneet vuodevaatteet

Tatuointi on muotia, mutta aitoa tatuointia et saa katumuksen iskiessä pois kuin ihonsiirrolla. Ex-tyttöystävän nimi käsivarressa ei näytä hyvältä uuden rakastetun silmissä.

Hen1


 

Ongelma on pienempi, jos kysymyksessä on ns. hennatatuointi. Näin vakuuttavat ainakin matkakohteen ranta- ja katumyyjät, jotka myyvät väriaineella tehtäviä ihomaalauksia. Hennatatuoinnin sanotaan olevan vaaraton, ja sen pitäisi kadota muutaman viikon kuluessa.

Haitallisia lisäaineita


Hennajauhe, josta tatuoinnissa käytetty tahna valmistetaan, jauhetaan hennakasvin (Lawsonia inermis) kuivatuista lehdistä. Aito henna jättää iholle ruskeanpunaisen jäljen. Väriaine on vaaraton, mutta etelän lomakohteissa katumyyjät käyttävät ns. mustaa hennaa. Siihen on lisätty mustan värituloksen saamiseksi lisäaineita. Yleisimmin käytetty väriaine on fenyleenidiamiini, PPD, joka antaa mustan värin. Kyseinen lisäaine voi olla hyvin haitallinen iholle.

Yleensä ongelmia ei synny, mutta jotkut voivat saada allergisia reaktioita ja tulehduksia. Hennatatuointi on aiheuttanut jopa rumia jälkiä. Tatuoinnista irtoava väri saattaa myös sotkea tekstiilejä, joita on mahdotonta puhdistaa edes pesemällä. Etelän lämmössä yöunen aikana hiki saattaa irrottaa väriä majapaikan vuodevaatteisiin. Hotellilla on oikeus vaatia korvaus sotkeutuneista vuodevaatteista.