Kylpylöiden Suomi


Nautiskelemaan sydämen kyllyydestä

Kun oman kylpyhuoneen pieni emaliamme alkaa ahdistaa, voi kylpylöissä nauttia saunomisesta ja uimisesta suuremmissa ympyröissä. Keskieurooppalainen kylpyläkulttuuri hoitoineen on rantautunut Suomeen.

Kyl1

Uusia hemmottelukeskuksia on avattu tiuhaan tahtiin ympäri Suomenniemeä. Turusta porhaltaa nopeasti moneen eri Etelä-Suomen kylpylään. Jos laajentaa reviiriään koko maahan, on nykyisin valittavana jo kymmeniä vaihtoehtoja.

Mikä onkaan mukavampi tapa rentoutua talviloman aikana kuin kylpylän lämminvesialtaassa ja hemmottelevissa kokovartalohoidoissa. Kylpylöiden tarjontaan kannattaa tutustua rauhassa, jotta ei tule pettymyksiä. Mainoksista huolimatta valittu kylpylä ei ehkä olekaan todellisuudessa paikka, jossa lapsetkin viihtyvät. Valitsee minkä kotimaisen kylpylän tahansa, pitää varautua myös sievoiseen rahanmenoon. Lisähoidot yöpymiseen kouraisee lompakkoa.

Koko perhe parissa tunnissa kylpemään

Naantalin kylpylä


Naantalin kylpyläperinteet ulottuvat 1700-luvulle asti. Naantalin Spa jatkaa vanhoja kylpyläperinteitä meren rannan tuntumassa. Tyylikäs kylpyläkokonaisuudessa viihtyvät parhaiten aikuiset. Kesällä Muumi-maailma houkuttelee lapsiperheitä.

Allasosastot  2 roomalaista allasta (+37ºC), 2 virkistysallasta, joissa hierovia suihkuja ja poreita, ulkoallas (+30ºC).

Saunat  4 perinteistä, 2 turkkilaista ja ryhmäsauna.

Hoidot  Monipuoliset merileväkylvyistä shiatsusta hierontaan.

Lapsille  Leikkihuone.

www.naantalispa.fi
Holiday Club Caribia


Lähellä Turun keskustaa sijaitseva Caribia on karibialaishengessä toteutettu teemakylpylä, jossa erityisesti lapset viihtyvät. Luolastot ja haaksirikkoutunut merirosvolaiva luovat tunnelmaa. Aikuisille on tarjolla hemmotteluhoitoja.

Allasosastot  8 allasta: mm. lämmin ulkoallas, 2 poreallasta, lasten allas, avantoallas, 3 liukumäkeä.

Saunat  Perinteinen, turkkilainen, ulkona saunakylä (puusauna, savusauna, avanto).

Hoidot  Monipuoliset turvehoidoista aromaterapiaan.

Lapsille  Vesipeuhula, pallomeri, leikkihuoneet.

www.holidayclubhotels.fi

Kylpylähotelli Rantasipi Eden


Eden sijaitsee luonnon keskellä Nokialla, 15 kilometrin päässä Tampereelta. Erityisesti lapset on huomioitu. Aikuiset viihtyvät illalla tanssiravintolassa orkesterin tahdittamana.

Allasosastot: Trooppinen allasosasto, aaltokone, hierovia putouksia, kylmä- ja kuumavesiallas, virtaava joki, liukumäkiä.

Saunat  6 saunaa, mm. Relax-sauna.

Hoidot  Monipuoliset kokovartalokuorinnasta kiinteyttävään transion-laitejumpaan.

Lapsille  Oma liukumäki ja allas, kiipeilytelineitä, leikkihuone, talvella pulkkamäki.

www.rantasipi.fi

Kyl2

Holiday Club Tampereen kylpylä


Tampereen Holiday Club sijaitsee vanhassa puuvillakehräämössä, Näsijärven rannalla lähellä kaupungin keskustaa. Kylpylän allasosasto on suunnattu lähinnä aikuisille. Lapsille on erilaisia harrastetoimintaa. Kesällä Särkänniemi on suosittu käyntikohde.

Allasosastot  6 allasta: pääallas (+31 °C), mineraaliallas (+35 °C), 2 poreallasta (+32 °C), kylmäallas ja kahluuallas (+31 °C).

Saunat  Suomalainen ja roomalainen sekä turvesauna.

Hoidot  Monipuoliset Kleopatran maitokylvystä ruusukylpyyn.

Lapsille  Lasten leikkitila, Play Station -pelihuone, Särkänniemi.

www.rantasipi.fi

Ikaalisten kylpylä


Pirkanmaalla sijaitseva kylpylän lähiympäristössä tapahtuvat liikuntamahdollisuudet ovat monipuoliset. Talvella voi hiihtää, lasketella, pulkkailla tai osallistua kelkkasafariin. Vesitropiikissa lämpötila on trooppinen kesät talvet.

Allasosastot  Tavalliset uima-altaat, poreallas, lämmin ulkoallas, kesäisin ulkovesipuisto, oma uimaranta.

Saunat  Perinteiset, höyry-, ranta-, savu- ja hirsisauna.

Hoidot  Monipuoliset höyrykaappihoidoista Hydrojet-vesihierontaan.

Lapsille  Lastenallas, leikkihuone, liukumäki, pallomeri, pelejä ja leluja.

www.ikaalistenkylpyla.fi

Flamingo Spa

Flamingo Spassa yhdistyvät koko perheen vesipuisto ja aikuisille suunnattu Spa & Wellness -maailma. Se sijaitsee Vantaalla, Kehä III:n varrella, lähellä lentokentän liittymää. Ostoskeskus Jumbo sijaitsee vieressä.

Allasosastot  Attraktioallas vesi- ja hieromapisteineen, sporttiallas, virtauskanaali, hyppyallas, geysir, suurikokoinen poreallas ja lastenallas. Altailla on useita erilaisia liukumäkiä ja liukumäkitunneli.

Saunat  Erilaisia höyrykylpy- ja kivikylpysaunoja sekä vaihtelevanlämpöiset myllynratassuihkut.

Hoidot  Monipuoliset selluliittihoidoista itämaisiin yrttikäärehierontoihin.

Lapsille  Pohjoismaiden suurimpiin ja vauhdikkaimpiin kuuluvat vesiliukumäet.

www.flamingospa.fi


Lisätietoa


Suomalainen Kylpylä
-sivustoon (www.suomalainenkylpyla.fi) on koottu laaja tietokanta kotimaisista kylpylöistä. Hakupalvelun avulla on helppo kartoittaa esimerkiksi, missä kylpylässä on lasten liukumäkiä, lämmin ulkovesiallas tai turkkilainen höyrysauna. Sivuilta löytyvät linkitykset kylpylöiden omille internet-sivuille.


 


Flamingo Spa


Suomen uusin koko perheen virkistyskeidas


Moottoritien myötä Turusta hujauttaa nopeasti tropiikin lämpöön. Kehä kolmosen varrelle lähelle Helsinki-Vantaan lentokenttää on noussut uusi maamerkki. Ostoskeskus Jumbon vieressä kohoaa kolmetoista kerroksinen Sokos Hotel Flamingo. Sen yhteydessä on Pohjoismaiden suurin viihdekeskus Flamingo.

Flamingo Spa suomalaisittain täysin poikkeava virkistyskeidas, jossa yhdistyvät suuri vesipuisto ja aikuisille suunnattu Spa & Wellness -maailma.

- Flamingo Spa on suunniteltu koko perheen kohteeksi. Vesipuiston puolelta löytyy altaita ja liukumäkiä vauhtihirmuille, mutta myös perheen pienimmille. Wellness-osasto on tarkoitettu aikuisten hemmotteluun, kertoo Hannu Hellman.

Kyl3

Viihdekeskuksessa on kylpylän lisäksi keilahalli, kuntokeskus, 18-ratainen hohtominigolf, rahapelisali, elokuvakeskus, ravintoloita, kauppoja ja yökerho Flamingo Span erikoisuus on aikuisten makuun suunniteltuun wellness-maailmaan, jollaista vastaavaa ei löydy mistään muualta Suomesta. Aikuisille on tarjolla ylellistä hemmottelua viihtyisässä ympäristössä

Wellness-osastossa on muinaisen Kaksoisvirtojen maan mystistä tunnelmaa henkivä miljöö. Koska wellness-osasto on tarkoitettu vain aikuisille, vallitsee eksoottisessa ja hämyisessä ympäristössä rauhoittava levollisuus.

- Rentoutumisalueelta löytyy muun muassa kuusi saunaa: perinteinen sauna, kaksi höyrysaunaa, biosauna, kuusenhavusauna ja kivisauna, lämminvesiallas, mineraalivesiallas ja suolahuone, luettelee Hannu Hellman.

Tarjolla on myös omia parihoitosviittejä, joissa hemmotteluhoidosta voi nauttia yhdessä - Kuninkaan kylvyssä shamppanjapullon kera. Tai miltä kuulostaa rentoutuminen romanttisessa simpukan muotoisessa hoitosängyssä pelkkään höyryyn kietoutuneena, rentouttavan musiikin ja tuoksuvien öljyjen ympäröimänä, arjen murheiden jäädessä unholaan? Talvimasennuksen torjuntaa parhaimmillaan, vai mitä?

Kyl4

Vesipuiston puolella riittää vipinää


Flamingo Span vesipuistopuolen valtteina ovat Pohjoismaiden suurimpiin ja vauhdikkaimpiin kuuluvat vesiliukumäet, jotka lähtevät korkean mayatemppelin huipulta. Magic Maya on 152 metriä pitkä liukumäkitunneli. Korkeuseroa kertyy 12 metriä. Kamikaze on tarkoitettu huimapäille: pituutta 43 metriä ja pudotusta lähes 15 metriä. G-voimat jylläävät. Pikkuväelle on omat turvalliset liukumäet.

Altaita on useita. Attraktioaltaassa tai isossa jacuzzissa voi nauttia uinnin lomassa vesi- ja ilmahierontapisteiden hellivästä vaikutuksesta. Sporttialtaassa voi harrastaa kuntouintia. Virtauskanaalissa voi heittäytyä virran vietäväksi. Geysiraltaassa nimensä mukaisesti syöksyy lämmintä vettä korkeuksiin. Hyppyaltaaseen voi hypätä mayatemppelin 3- ja 5-metrin hyppytorneista.